Oxgut Hose Company

Ik ben geen brandweerman. Maar het is wel één van die beroepen dat je steevast noemde als je als kleuter werd gevraagd wat je zou willen worden. Terwijl je al iets was. De tapijten gemaakt door de ontwerpers van San Francisco Bay dragen eveneens de sporen van een unieke verhaal, dat van een brandweerslang. Ze hebben levens gered, vuur en hitte getrotseerd en duizenden kubieke meters water getransporteerd.

Uniek

De tapijten zijn uniek, er zijn er geen twee hetzelfde. Dat komt omdat ieder tapijt gemaakt is van een ander stukje brandslang. Dat stuk is ouder, heeft een andere kleur en kent een andere geschiedenis dan een tweede exemplaar van hetzelfde tapijt. Brandweermannen gebruiken verschillende kleuren zodat ze snel gedifferentieerd kunnen worden tijdens een noodsituatie. Sommige details kunnen licht afwijken van de afbeeldingen maar heroïsch zijn ze stuk voor stuk.

Oxgut Hose Company

Donatie

Het uitgangspunt hier is het milieubewuste aspect. Het verhaal gaat over veel meer dan de stoere brandweermannen die ooit levens redden met de brandweerslang die jij nu als tapijt gebruikt.

In aanvulling op het eren van de heroïsche “vorige levens” van deze gebruikte brandslangen, worden ze opnieuw herwerkt tot authentieke en functionele producten. Oxgut wil terug verantwoord ondernemen, van elke verkoop gaat de winst deels naar de kinderen van het Children’s Burn Foundation.

In overeenstemming met de spirit van Oxgut, doneert Woven Stories een deel van de opbrengst van de Oxgutproducten aan het Brandwondencentrum van het UZ Gent.

JP DV